Duyuru/Haber

EVLERDEN BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA PROJESİ

Bitkisel atık yağlar su kirliliğinin %25’ini oluşturuyor.

Bitkisel atık yağları dökmeyelim hem dünyamızı hem de tüm canlıları koruyalım.

*** Kampanya 15 Şubat – 15 Ağustos tarihleri arasındadır.

kapakfoto

80. YILINDA MONTRÖ SÖZLEŞMESİ VE TÜRK BOĞAZLARI

Tarihin önemli anlaşmalarından birisi olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 80. Yılı dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz “80. Yılında Montrö Sözleşmesi ve Türk Boğazları” panelimiz gerçekleştirildi. Panelde, Moderatör ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Dr. Şükrü Elekdağ, Prof. Dr. Sezer Ilgın ve Kaptan Ayhan Çekiç konuştu. Belediye Başkanımız Şükrü GENÇ’in açılış konuşmasını yaptığı panelde, Türkiye’nin Boğazlar üzerinde hak sahibi olması ve denetimine ev sahipliği yapması, Boğazların fiziki olarak durumu ve önemi, Deniz ve Denizcilik faaliyetleri,  Boğazlarda meydana gelen kazalar konuşmacılar tarafından dile getirildi. Panelin sonunda misafirlerin sorduğu sorular konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı.

untitled-8

PROF. DR. ORHAN KURAL İLE “YAŞANABİLİR ÇEVRE İÇİN ELELE”

İlçemizdeki Liselerde 2015 yılında başlattığımız ve 2016 yılında da sürdürmüş olduğumuz Prof. Dr. Orhan KURAL ile “Yaşanabilir Çevre İçin Elele” konulu Konferans ve Saydam Gösterisi gerçekleştirdik. 10 farklı okulda, yaklaşık 1800 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen programlarda Prof. Dr. Orhan KURAL Hoca’nın akıcı ve renkli anlatımı sayesinde ilgiyle izlendi. Konferans içeriğinde; çevre, doğa, doğada canlıların yaşam koşulları ile onlara zarar veren madde ve durumlar, insanların yaşantısı içerisinde yapılan yanlış beslenme şekilleri ve yaşam tarzlarının insan bedenine verdiği zararlar ve korunma yolları vb. zararlı alışkanlıklar, kontrolsüz tüketim ve sonuçları, beslenme alışkanlıkları, sohbet ortamında ve slayt yardımıyla görsel olarak anlatıldı. Öğrenci ve Öğretmenler de yer yer anlatıma dâhil oldular. Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürümüz Oğuz AFACAN da program akışında; doğaya zarar veren ama geri dönüşümü olan maddeler ve bu maddelerin toplanması konusunda müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar, toplumdan gelen talepler ve geri dönüşümün önemi konusunda bilgilendirici bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Orhan KURAL programlarının sonunda okul yöneticilerine 20 adet kitap hediye etti. Ayrıca dileyen öğrencilere kitaplarını imzaladı.

untitled-9

ULUSAL ÇEVRE HAREKETİ İYİ NİYET BİLDİRGESİ İMZALADIK

Sarıyer Belediyesi olarak Ulusal Çevre Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak, doğayı sorumsuzca kullanmaya karşı korumak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacı ve doğrultusunda çevremizin kirlenmeye karşı korunması, halk sağlığının iyileştirilmesi, doğal ve kültürel çevrenin olumsuz etkilere maruz kalmasının önlenmesi için çevreciliğin, çevre korumacılığının temel kavramlarını kendi kurum ve kuruluşlarımızda benimseme ve yaşama geçirme konusunda KAKAD (Türkiye Katı Atık Kirlenmesi Araştırma Denetimi Türk Milli Komitesi) ve Kriton Curi Çevre Vakfı ile Ulusal Çevre Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladık.

untitled-11

DÜNYA ÇEVRE HAFTASI

03 Haziran Cuma günü Kireçburnu Haydar Aliyev Parkında Dünya Çevre Haftasını kutladık. Kutlamalara İlçemizdeki İlköğretim Okullarından ve Belediyemiz SAGEM şubelerinden öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ile vatandaşlar katıldı.
Kutlamaya katılan öğrencilerimiz program akışında çeşitli etkinliklerle eğlenceli vakit geçirirken, hazırlanan atölye çalışmalarında (tişört boyama, taş boyama, çeşitli resimler yapma, kendi maskelerini kendileri yapma, şişme oyun parkında fiziksel aktiviteler vb.) eğlenceli dakikalar geçirdiler. Müzik eşliğinde gönüllerince dans eden çocuklarımıza çeşitli hediyeler dağıtıldı.
İlçemizdeki, Osman Saçmacı ve Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Okulları ile Belediyemiz SAGEM Öğrencilerinin geri dönüşümlü malzemelerden hazırladıkları resim ve heykel çalışmaları ile geri dönüşebilen malzemelerden hazırlanmış olan kullanılabilir çeşitli eşyalardan oluşan sergi ve öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları elektirik üreten, çevre dostu, enerji üreten proje çocuk ve yetişkinlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Belediyemiz Kreş öğrencileri hazırladıkları gösterilerini sundular.
Atık yağların toplanmasına dikkatleri daha fazla çekmek için etkinlik kapsamında, Müdürlüğümüzce en fazla Bitkisel Atık Yağ toplayan ilk üç okulumuza teşvik edici ödüller verildi. Ayrıca etkinliğe kurdukları stantlarıyla katılan geri dönüşüm firmaları öğrencilere ve vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıttı.
TURMEPA tarafından yapılan deniz temizliği sırasında boğaz sularından çıkartılan Sandalyeden tencereye, kovadan ayakkabıya birçok atık, etkinliğe katılan öğrenci-öğretmen ve vatandaşlarımızın dikkatini çekmek ve çevre bilincini arttırmak amacıyla öğrenciler için sergilendi.

EVLERDEN BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA PROJESİ

Bitkisel atık yağlar su kirliliğinin %25'ini oluşturuyor. Bitkisel atık yağları dökmeyelim hem dünyamızı hem de tüm canlıları koruyalım. 6 Litre atık yağ getirene 1 litre doğa dostu TURMEPA yüzey temizleyici hediye ediyoruz. *** Kampanya 15 Şubat - 15 Ağustos tarihleri arasındadır.